טוען אירועים ופעילויות

« כל האירועים ופעילויות

תערוכה ב'אתר' : הצעת הגשה | מיה שרבני // כל האירועים במסגרת התערוכה

5 אוקטובר - 12 נובמבר

צילום מתוך התערוכה הצעת הגשה

 5/10/2019 – 12/11/2019

אוצרת: רות אופנהיים

מנהלת אמנותית: ליא ציגלר

 

פתיחה חגיגית: שבת, 5/10/2019 בשעה 20:00 

תערוכת אמנות רב-תחומית העוסקת במערכות היחסים שבין אנשים לכלים, אירוח ונדיבות. מחווה לכלי קיבול, לתהליכים, לחוקיות ולשפה.

התערוכה תציג סדרת צילומים שיצרה שרבני המתעדת את סבהּ וסבתהּ אוחזים בכלי אירוח מאוספם הפרטי; לכל כלי תפקיד היסטורי ומוגדר משלו, הצעת ההגשה הופכת להיות התוכן. הפריימים הכנים חושפים את הקרביים האינטימיים של ארונות הבית החגיגיים והיומיומיים כאחד. הומאז׳ למפעל חיים של אירוח. לצד הצילומים יוצגו פסלי רדי-מייד, איורים ופעולות גרפיות נוספות שמציעות טוויסט הומוריסטי על כלי מטבח וייצוג מתכונים. 

במרכז החלל, בין שלוש קשתות, מדף ארוך ועליו מאות ספרי בישול, מתכונים וקולינריה שאספה שרבני במחקרה. המדף, באורך של כמעט 15 מטרים, תוחם סלון שהוא הלב הפועם של התערוכה. זהו מרחב פעילותה של טינה (נעמי) סיידא, דמות שמגלמת שרבני עצמה. 

טינה תאייש את סלון התערוכה כמארחת נדיבה ויודעת-כל ותציע את כישוריה ב׳קריאה׳ ו׳פתיחה׳ בספרי בישול ומתכונים. המבקרים יוזמנו לשתף שאלות בוערות, לבחור ספר ולקחת חלק בשיחה. בכוחה של טינה להעניק פרשנות ותשובות, למצוא ׳מתכון לחיים׳ ולהתנבא באמצעות ספרי הבישול כמו קריאה בקפה או בקלפים. (המופע/שירות מוצע למבקרים בחינם בימי חמישי ושבת). 


 

כל האירועים במסגרת התערוכה:

17.10, 15:00
טינה סיידא – קבלת קהל
19.10 
11:30 סדנת יצירה בנייר עם ליהי חן – ספרי הבישול הופכים לחומר גלם ממשי.
12:30 אורי סגל על עמדת הטוסטר מכין כריכים מהבילים עם גבינה מותכת.
25.10, 15:00
טינה סיידא – קבלת קהל
26.10, 11:30
עידית נרקיס כץ מהבלוג ׳טעים!׳ מתארחת למחקר משותף בנושא שום כחומר גלם וכמקור השראה
30.10, 20:00
׳גסטרואינטלקטואלי׳ רות פתיר ומיכל לויט – על שפים ומגדר בעידן הקולינרי העכשווי
31.10
15:00 טינה סיידא – קבלת קהל
19:00 סדנת איקבנה (סידור פרחים יפני) ברוח המעבר לסתיו וחג האלווין עם ד״ר פיאמטה מרטגני
סופ"ש אוהבים אמנות עושים אמנות:
7.11, 19:00  – אודי שרבני וחיליק גורפינקל בשיחה צפופה לעת שקיעה
8.11, 12:00  – חמוצים אקזוטיים – אל טינה מצטרפת המחמיצה הסידרתית הלוא היא נועה ברמן הרצברג לעזור בייעוץ וטעימות של בראנץ חמוצים אקזוטיים.

9.11, 11:30 – שיח גלריה האמנית מיה שרבני עם האוצרת רות אופנהיים

12.11
ערב סגירה של התערוכה עם האורחת הפורחת ליא ציגלר המפציעה באלתר אגו שלה: סלסט אפללו.
מסיבת טראש וחלוקת ספרי בישול כיד המלכה.

 

מיה שרבני, בוגרת התואר הראשון לאמנות מבצלאל. אמנית פעילה בפרפורמנס, צילום ופיסול. נשואה לסופר אודי שרבני. בתערוכתה נוצר היפוך התפקידים; בעוד בעלה עוסק בכתיבה, מיה שרבני עוסקת ב׳קריאה׳ ופרשנות טקסטואלית. 

התערוכה תכלול מגוון אירועים ושלל שיתופי פעולה; טעימות של מוצרי מזון הנמצאים בתהליכי פיתוח, סדנת איקבנה יפנית, סדנת עבודות נייר בהשראת pop-up ובשימוש ספרי הבישול עצמם כחומר גלם, הרצאות ושיחות עם אמנים, בשלנים, בלוגרים ופודיז. 

בין המשתתפים: מיכל לויט, רות פתיר, פיאמטה מרטגני, עידית נרקיס-כץ, ליהי חן, מיה מגנט, נועה ברמן-הרצברג, חיליק גורפינקל ועוד. 

התערוכה התאפשרה בסיוע המחלקה לאמנויות, אגף התרבות, עיריית ת"א-יפו וקרן יהושע רבינוביץ' לאמנויות תל-אביב. והודות לחברה לפיתוח יפו העתיקה.

 

׳אתר׳ – מוזיאון יפו, טיילת מפרץ שלמה 10, יפו העתיקה.
ימים ושעות פתיחה: ג׳, ד׳, ה׳ 15:00 – 19:00
ש׳ 11:00 – 15:00

 

פרטים

התחלה:
5 אוקטובר
סיום:
12 נובמבר